Preskoči na glavno vsebino

Deset let kasneje

Pred desetimi leti sta fant in dekle odšla na izlet, s katerega sta se vrnila kot zaročenca. Po desetih letih sva otrokom pokazala, kje sta ati in mami sklenila, da se bosta vzela.

Nekega aprilskega dopoldneva, ko je moje dekle praznovalo rojstni dan, sem jo povabil na izlet. Kamorkoli želiš, sem ji rekel, in izbrala je Piran. Da ji je obmorsko mestece eden najljubših krajev, sem vedel, na kar sem se v naprej pripravil. Na cerkvenem vrtu, odkoder se vidi tudi Triglav, sva se v prisotnosti najinega prijatelja Robija Friškovca, zaročila in s tem sklenila, da si bova obljubila večno zvestobo.

Midva, deset let kasneje.

Veter v laseh, sonce na očeh.

Fantovski portret s Tartinijem


Komentarji

Oseba Alenka sporoča …
Super ste!
...in iskrice iz dveh parov oči so se v desetletju lepo pomnožile.. :)
Vse dobro :)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Družine dvojnih dvojčkov

Že nekaj časa smo vedeli eden za drugega, letos pa je Janez dal pobudo, da se srečamo in spoznamo. Tri družine z enako dinamiko rojevanja otrok: najprej enega, potem pa dvakrat dvojčki. Družina Rahne iz Šentvida nad Ljubljano, družina Logar iz Suhe pri Predosljah ter družina Ovsenik iz Tenetiš.

Fino je spoznati ljudi, ki brez dolge razlage 'štekajo' situacije, ki jih doživljamo doma. Tiste prijetne, ko ne veš, kako bi se dovolj zahvalil za milosti, ki so ti dane v obliki nasmejanih, veselih in zdravih otrok, kot tudi tiste, ki te peljejo na rob svojih zmogljivosti in preizkušnjo zakonskega odnosa ter spraševanje o pravilnosti vzgojnih odločitev.

Barbara, Mojca, oba Janeza in otroci - lepo vas je bilo spoznati, se veselimo prihodnjega srečanja!


Morje, otroško veselje

Po treh letih smo spet imeli priložnost, da del počitnic preživimo ob morju. Dober prijatelj nam je odstopil družinsko hišico, kjer smo imeli luksuz, ki ga v šotoru nismo bili vajeni. Zato smo zlahka za nekaj dni svoj dom preselili v borovo senco. Da je morje otrokom največje veselje, je odveč govoriti. So pa te počitnice predvsem naju prijetno presenetile, saj sva imela kljub petim otrokom dovolj časa za počitek in za naju.

Tudi midva sva imela dovolj časa za počitek, plavanje, kavo ...
Nič hudega nam ni bilo.
Naše igrišče
Lovci na valove med malico.
Plaža, kjer so nam tudi drugi starši popazili na otroke.
"Stari, a je tole vse tvoje?" me vpraša mimoidoči očka. "Ne, tudi od žene so." Ja, atrakcija smo bili.
Letošnje udobje namesto šotora.
V restavraciji smo bili sicer čisto olikani, razbili smo samo en kozarec.
Če je avto poln, je treba najti drug način za tovorjenje prtljage. Posodil eden od dobrih ljudi, ki jih poznamo.

Mali štirje fantiči

Ne zgodi se vsak dan, niti ne vsakomur, da bi praznoval štiri sinove naenkrat. Jaz imam ta velik privilegij in blagoslov. Vsi naši dvojčki so rojeni v juliju, zato smo vse štiri praznovali naenkrat. Bog vas živi, fantje!