Preskoči na glavno vsebino

Tretjina

In postali smo družina. Ati Tomaž, mami Darja in mali Nace. Vsi trije srečni in zaljubljeni v življenje!

Komentarji

Oseba Ladka sporoča …
A slikc pa nč?

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Morje, otroško veselje

Po treh letih smo spet imeli priložnost, da del počitnic preživimo ob morju. Dober prijatelj nam je odstopil družinsko hišico, kjer smo imeli luksuz, ki ga v šotoru nismo bili vajeni. Zato smo zlahka za nekaj dni svoj dom preselili v borovo senco. Da je morje otrokom največje veselje, je odveč govoriti. So pa te počitnice predvsem naju prijetno presenetile, saj sva imela kljub petim otrokom dovolj časa za počitek in za naju.

Tudi midva sva imela dovolj časa za počitek, plavanje, kavo ...
Nič hudega nam ni bilo.
Naše igrišče
Lovci na valove med malico.
Plaža, kjer so nam tudi drugi starši popazili na otroke.
"Stari, a je tole vse tvoje?" me vpraša mimoidoči očka. "Ne, tudi od žene so." Ja, atrakcija smo bili.
Letošnje udobje namesto šotora.
V restavraciji smo bili sicer čisto olikani, razbili smo samo en kozarec.
Če je avto poln, je treba najti drug način za tovorjenje prtljage. Posodil eden od dobrih ljudi, ki jih poznamo.

Družine dvojnih dvojčkov

Že nekaj časa smo vedeli eden za drugega, letos pa je Janez dal pobudo, da se srečamo in spoznamo. Tri družine z enako dinamiko rojevanja otrok: najprej enega, potem pa dvakrat dvojčki. Družina Rahne iz Šentvida nad Ljubljano, družina Logar iz Suhe pri Predosljah ter družina Ovsenik iz Tenetiš.

Fino je spoznati ljudi, ki brez dolge razlage 'štekajo' situacije, ki jih doživljamo doma. Tiste prijetne, ko ne veš, kako bi se dovolj zahvalil za milosti, ki so ti dane v obliki nasmejanih, veselih in zdravih otrok, kot tudi tiste, ki te peljejo na rob svojih zmogljivosti in preizkušnjo zakonskega odnosa ter spraševanje o pravilnosti vzgojnih odločitev.

Barbara, Mojca, oba Janeza in otroci - lepo vas je bilo spoznati, se veselimo prihodnjega srečanja!


Žehta

"A sta vidva kakšna orto vegana?" naju je vprašala patronažna sestra na obisku, ko sva povedala, da bomo pri nas uporabljali 'pralne' plenice. Hm, a mora biti človek 'orto vegan' oz. kakšen novodobni hipi, če želi biti malce bolj ekološki?
Ne, nisva kaj prida orto, še manj vegana, sva pa ... eko frika :). Razmišljava ekološko, zato se nama gora plenic, ki vsak dan končajo na smetiščih, zdi greh. Ker pa tudi prisegava na 'lokalno', priporočava Racmanke.
Nace se nič ne pritožuje.